Proposed Junior Campus Timetable 2023



TIME	Additional Information and Rational	
8:25am	Bell/Music	
8:30am	Morning Roll (5 mins)	
8:35am	Learning Time (135 Mins)	 A longer morning session as we know children learn best in the morning. Teachers have often discussed the need for a longer morning session to accommodate a more sustained literacy block. This learning session will also allow for 3 Specialist lessons. A <i>Munch and Crunch</i> time. This will be managed by the class teacher and incorporate movement and a quick snack. Next year we will be asking parents to provide a healthy snack for this time.
10:50am	First Break Playtime (30 mins)	 ## When Prep students transition to having one play time with the rest of the school, it would be this one. Prep students would return to their area for eating after the playtime. Music to signal the end of play and movement to eating areas
11:20 am	Eating Time (15 mins)	 Eating time after playtime. Research about this indicates it will help students to be more settled and ready for the next session of learning. If students need extra time to eat, this will be managed by the class teacher.
Transition to Classroom - 5 minutes		
11:40 am	Learning Time (90 Mins)	 This learning session will also allow for 2 Specialist lessons. We plan to use this part of the day for Year 4 to Year 6 Gala Day practices when they occur.
1:10pm	Second Break Eating and Playtime (30 mins)	 Younger students will be encouraged to have a short dedicated eating time at the start of this break Ice block days will also fit into this eating and play session
Transition to Classroom – 5 minutes		
1:45 pm	Class -After	
1:50pm	Learning Time (60 mins)	 This learning session will also allow for 1 Specialist lesson. Shorter afternoon learning session when concentration and focus are often not at their peak.
2:45pm	Prep	Students finish
2:50pm	Pack up	
2:55pm	End of Day	